WELKOM!zaterdag 8 augustus 2009

Grrr....

Wat een ouder soms lijden kan...

Niemand zegt dat opvoeden gemakkelijk is (diegenen die dat wel beweren mogen altijd eens bij mij langs komen!) en dat bewijst het voorval van vanavond nog maar eens.

Etenstijd, hesprolletjes met witloof in de oven samen met pureepatatjes. Voor ons een lekkernij, maar voor Febe (die al zo'n superzindelijke is om te eten) dus niet!!!! Ze wou puree en vlees, eerst zonder die lekker korstjes en dan opeens mét, eerst naast haar vlees maar dat was dan opeens niet meer goed het moest er dan nog op! Ik begon het op mijn heupen krijgen en deed eerst stilzwijgend wat madam vroeg. Maar dan opeens begint ze daar zo'n cirque te maken, ik werd groen, smeet alles terug in de saus en lag dat dan terug op haar bord. O la la la la ...was me dat even een grote misser!! Ze kreeg daar een furte van hier tot in Tokyo omdat er nu saus op haar bord lag. Madam wat plezieren en de saus er terug uit gedaan, maar dat was niet goed genoeg...nee er lag nog zo'n ieniemienie klein beetje op en dus wou ze niet eten. Ik dacht zeg genoeg met mijn voeten gerammeld hé, en het gerust gelaten. Madam kon er niet tegen dat haar wensen niet meer werden ingewilligd en begon luid te tieren. Maar dat had ze beter niet gedaan. Zonder iets te zeggen heb ik haar vastgepakt en in de gang 'gesmeten' (bij wijze van spreken hé) ze heeft daar mooi braafjes, zoals ieder kind dat waarschijnlijk doet, 3 minuten haar longen uit haar lijf gehuild. Moederhart was aan het wenen, maar verstand zei dat het voor haar eigen bestwil is!
Na 3 minuten haar terug gehaald maar ze wou voor haar kop niet meer eten. Goh das dan pech voor jou...ze werd naar bed gebracht en toen ze in haar bed lag zei ze doodleuk: 'ik wil eten!'
Groen kom je daar van, echt waar!!!! Ze ligt nu in haar bed, 2 minuten geweend omdat ze niets meer mocht eten (alleen water drinken) en is uiteindelijk in slaap gevallen.

Ik voelde me wel zwaar schuldig dat je een kind naar bed stuurt zonder eten, maar Tom zei dan dat hij dat ook erg vond maar dat ze uiteindelijk dan op die manier wel zal leren wat er van haar verwacht wordt. Het is lang geleden dat we ze nog zo zwaar hebben moeten straffen, maar 2 volle weken haar territorium moeten verdedigen (alhoewel dat eigenlijk niet hoeft) voor Liesje kruipt bij haar ook in de kleren. Ze heeft de afgelopen 3 dagen iedere namiddag toch zeker 3h geslapen...hopelijk zal ze volgende week terug rust vinden als Liesje morgen terugkeert naar haar mama...

2 opmerkingen:

  1. Als ze zo snel in slaap viel, zal het echt wel van (over)vermoeidheid zijn hé... Ik zou me niet al te schuldig voelen - ze zal echt niet verhongeren hé - en gewoon profiteren van die 1ste, rustige congé-avond samen met je husband!
    By the way, heb je al een nieuwe kodak nu?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, dat zal iets zijn voor volgende week...

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...