WELKOM!donderdag 26 november 2009

Belgisch weertje

Het zag er naar uit dat het weer vandaag eindelijk eens beter ging zijn dan de rest van de afgelopen dagen. De zon kwam op en het was deze morgen al ietske klaarder dan afgelopen dagen rond 8h.
Maar, waarschijnlijk wegens het niet luisteren naar het weerbericht, bleek het deze namiddag toch wel meer dan omgeslagen...
Ik heb het nog droog kunnen houden tot ik terug was van Febe naar school te brengen, maar toen was het hek compleet van de dam!!!! Aagje lag net in haar bed toen een eerste onweer voorbijraasde. Donder, bliksem, hagel en felle wind maakten hier het (niet zo) mooie weer. Ik had Aagje haar venster opengelaten en de rolluik naar beneden gedaan, maar die hagel maakte nogal lawaai en ik vreesde dat Aagje wakker ging worden. Ik twijfelde of ik de kamer in zou gaan om het venster dicht te doen of wachten tot ze vanzelf wakker zou worden van al dat kabaal...ze lag er precies nog maar net in en ik waagde het erop, kamer binnen, vliegenraam eruit, venster toe en vlug de kamer terug uitgeslopen...het kind was zich van niets bewust en sliep rustig verder...oef!!!!
Maar het bleef niet bij die ene onweersbui, een uurtje of zo later volgde de tweede en die ging dan over van hagel naar gewoon pijpestelen regen! Het begon tegen 16h te worden en ik wist dat het een natte bedoening ging zijn om Febe en Brice (de buurjongen) van school te halen. Want telkens als het afhaal of brengmoment is voor school dan regent het, raar maar waar...
Ik haastte me om Aagje wakker te maken, want ik wou zeker aan de vroege kant zijn want de droge plekjes onder het afdak aan de schoolpoort zijn felbegeerd!!! Ik weiger om zelfs in dit pokkeweer mijn auto uit te halen om dan 2 seconden te rijden, 5min te zoeken naar parkeerplaats om dan toch terug thuis te belanden omdat daar nog de beste parkeerplaats is!
Aagje veilig achter het regenscherm van de buggy en ik met een mega grote paraplu zijn we richting school vertrokken...Febe op de terugweg stond op de buggy en Brice liep tussen de buggy en mij in, veilig onder de paraplu beschut tegen de regen.
Thuis aangekomen was iedereen droog, behalve...jaja...ik...maar dat heb je er dan voor over om je kroost veilig en droog door dit pokkeweer te begeleiden!

En laat het nu maar even gedaan zijn met regen en wind!!!!!!!

6 opmerkingen:

 1. grappig verhaal, is idd niet leuk als het zo slecht weertje is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier was het een beetje aan het druppelen en vanavond wel regen maar dat was ook alles. Geen onweer en hagel...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als 't dat maar is , ze moeten dan net eens aan het werken zijn in je straat om nieuwe rioleringen te steken..een groot modderbad is het..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Martine: Ewel daar heb ik dan nog over gezwegen! Om de hoek (waar ik langs moet op weg naar cshool) zijn ze nieuwe leidingen aan het leggen met idd het modderbad als gevolg en ook het eind van onze straat ligt open omdat ze waterafvoer aan het scheiden zijn en grote vrachtwagens rijden hier telkens af en aan met aarde en veel lawaai...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. plan dit weekend maar een zwembeurt ipv een wandeling ... het blijft nl slecht

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...