WELKOM!zondag 13 december 2009

Verjaardagstraktaties
Febe wordt morgen 4 jaar en dus mocht ik op zoek naar een leuke traktatie voor de kindjes van de klas. In het schoolreglement staat dat je enkel een droge koek en/of drankje mag meegeven. Iedere verjaardag die er al geweest is van een kindje uit haar klas, deelde zo'n klein plastic zakje uit met daarin een droge koek en een sapje. Maar ik wou iets anders, want uiteindelijk krijg je bijna altijd hetzelfde mee naar huis.
Uiteindelijk kwam ik uit bij bovenstaande sneeuwhuisjes. Heel gemakkelijk om te maken, maar als je er 32 moet doen ben je wel een tijdje zoet! Het huisje bestaat uit 3 petit beurre koekjes en een stukje cake in het midden. Het oorspronkelijke idee is met een chocotoff en een gummibeerjte voor het huisje maar aangezien snoep niet mag dit alternatief. Wat bloemsuiker erover strooien zodat het precies lijkt of het gesneeuwd heeft, inpakken en klaar.

Maar mijn eerste gedacht wou ik ook niet laten schieten. Ik maakte van deze lapjes..


...deze kerstkousen. Ik had enkele weken geleden toestemming gaan vragen aan de directrice of ik deze kerstkousjes mocht maken met enkele zelfgemaakte koekjes in om mee te geven met de kindjes. Ik dacht het is een ander alternatief dan het plastic zakje maar het werd aanzien als speelgoed en mocht enkel gemaakt worden, indien het de klas niet meer zou verlaten.

En dus maakte ik nog 30 kerstkousjes erbij, gevuld met zelfgemaakte koekjes, die de kindjes dan mogen hangen in de kerstboom die in de klas staat. Dat heb ik dan zo afgesproken met de juf, want ze was énorm enthousiast over het idee van de kerstkousjes...

Zo werd het dus een drukke dag, maar ik ben meer dan tevreden met het eindresultaat!!!!
Op naar het volgende project...

6 opmerkingen:

 1. ONVOORSTELBAAR! Amai, die sokjes... ik heb er geen woorden voor... supermooi... en waar je die courage altijd haalt, amai hoor, indrukwekkend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. fantastisch zeg!! Ik vind dit méér dan geslaagd zeg. Je hebt er wellicht veel werk aan gehad, aan die kousjes alleen al zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Valt allemaal wel best goed mee hoor, ik heb telkens 2 verschillende kleuren vilt gebruikt voor die sokjes en een stiksel gegeven op de buitenkant zodat ik ze niet moest draaien en daarmee bespaar je ook werk hé!
  De kousjes had ik wel al 2 weken geleden gemaakt...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De juf zal wel heel tevreden zijn met alles wat je maakt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amaai, wat een feestelijke traktatie! Echt mooi en origineel.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...