WELKOM!dinsdag 19 januari 2010

Nieuwe schooltas

Febe kwam gisteren van school om 16h en ze had haar schooltas (rugzakachtig) in plaats van op haar rug in haar handen vast. Bleek dat de rits kapot was gegaan...
Ik had al lang in gedachten om voor haar een nieuwe schooltas te maken (eigenlijk moest die al klaar geweest zijn in de kerstvakantie, maar tijd hé, tijd...) en dus moest ik er nu wel rap eentje in elkaar flanselen want vandaag had ze dus een schooltas nodig, want met een plastic zak naar school gaan is niet echt een schoon zicht hé!
Dus werd het gisterenavond een intiem avondje met de naaimachine (tussen mijn opdrachten door voor school) en dit werd het resultaat: stof is van ikea (megaleuke en kindvriendelijke stof), en de sluiting heb ik simpel genomen: een velcro wegens niets anders in huis...
Ons meisje was er ZOTcontent mee, want deze morgen heeft ze haar nieuwe schooltas geen seconde meer willen afdoen, zelfs niet om haar kleren aan te doen, dus ik denk dat mijn missie goed geslaagd is...in haar ogen althans...7 opmerkingen:

 1. supergoed gelukt toch! heb je het via een tutorial gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. in mijn ogen is de missie ook geslaagd hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel mooie tas. Ik moet ook beginnen aan nieuwe tassen en had ook dat stofje in gedachten, het is alleen zo wit ... maar voor hoelang?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch zalig als je je kind zo content kunt maken. Missie zeker geslaagd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ made by KK: goh ik had er eigenlijkniet echt op gelet dat het zo wit was, ik keek alleen naar de bloemen, en mocht hij rap vuil worden, wan zwieren we hem de wasmachine in ;-)

  @ Ilse: nee ik heb geen tutorial gebruikt, gewoon getekend, geknipt en in elkaar gestopt. Eigenlijk is het een heel simpel model om te maken hoor. Vanbinnen zit er nog een extra zakje om eventueel koekjes of zo in te stoppen. Het enige waar ik niet echt tevreden over ben is de flap, want gisteren zat haar tas al zo overvol door verjaardagstraktaties dat ze hem niet meer toe kreeg, maar gelukkig is de flap er vanbuiten op gestikt en kan ik die nog altijd gemakkelijk eens aanpassen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik dacht al dat ik de stof herkende! ;)
  Maar ik denk dat jouw dochter maar boft met zo'n mama!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...