WELKOM!vrijdag 21 januari 2011

Zsazsa geïnspireerd...

Vorige week kreeg ik de vraag van de juffen van vorig jaar of ik wou helpen met de 'kostuums' voor het grootoudersfeest van 25 januari. Oh wat was ik in mijn nopjes!!!! De opdracht: 12 A lijn jurkjes in het rood, 12 rode strikjes, 15 witte en 15 blauwe lendenbanden. Ik begon mijn inspiratiezoektocht bij mdm zsazsa. Ze heeft namelijk een patroon gemaakt om simpel en snel A jurkjes te kunnen maken.Met dat idee ging ik aan de slag. De bovenkant veranderde ik met een patroon die ik via google vond, maar ik weet niet meer waar juist. Omdat ik het jurkje in het effen rood wat simpel vond waagde ik me aan de zsazsabloemekes. Ze zijn echt heel gemakkelijk om te maken en na 12 exemplaren zit het nu goed in mijn vingers! Het bloemeke erbij maakt het jurkje helemaal af. De jurkjes sluiten op de schouders met velcro.

Voor de strikjes maakte ik een rechthoek door de stof te dubbelen en de naad in het midden langs achter te plaatsen. Een fijn reepje stof werd met de hand in het midden vastgenaaid alsook het satijnen lintje om het rond de nek van de kindjes vast te maken.

Het simpelste van deze opdracht waren de lendenbanden.

De juffen waren er héél tevreden mee en ik werd beloond met een hele mooie boeket fushiakleurige tulpen!
Ik kijk uit naar een volgende uitdaging, al mag dat dan wel ietsje vroeger gevraagd worden, want 1 week was spannend om alles klaar te hebben...maar ik heb er veel plezier aan beleeft en dat liet alles vlot verlopen!
5 opmerkingen:

 1. indrukwekkend! volgens mij heb je wel wat meer verdiend dan een bos bloemen hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. amai, moedig moet ik zeggen.
  Wel zeer schoon gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, dat zou ik niet zien zitten...
  Het is wel heel mooi! Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat moet een prachtige explosie van rood geweest zijn op dat schoolpodium!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...